Siirry suoraan sisältöön
bjkl-2022-hires-0444-1-2

Meistä

HHub on voimakkaasti kasvava tutkittuun tietoon ja osaamiseen perustuva innovaatioekosysteemi, joka tukee kokonaisvaltaisesti ihmisen suorituskykyä ja hyvinvointia. Ideologiamme perustuu ennaltaehkäisevään terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä suorituskyvyn optimointiin.

Yhdistämme huippuluokan fasiliteetit, älykkään datan ja uusimman tiedon ja tutkimuksen luodaksemme optimaalisen ympäristön kasvulle. Yhdessä kumppaneiden ja verkoston kanssa luomme edellytyksiä entistä merkittävämmälle tutkimuslähtöiselle liiketoiminnalle sekä kasvun vauhdittamiselle.

Teemme ekosysteemityötä julkisen rahoituksen tukemana ja osana valtion Innovoivat kaupungit ja yhteisöt -ohjelmaa. Innovaatiotoimintaa edistetään Työ- ja elinkeinoministeriön ekosysteemisopimuksen puitteissa vuosina 2021-2027. Valtion ja yliopistokaupunkien välillä on sovittu lähivuosien strategisista kasvun kärjistä ja innovaatiotoiminnasta. Jyväskylän kaupungin strategisen tason painopisteet ovat liikunta, terveyden edistäminen ja hyvinvointi ja uudistuva teollisuus.

Ekosysteemisopimus tukee kaupungin innovaatiovetoista kasvua, kansainvälistymistä, kilpailukykyä, elinvoimaa ja työllisyyttä ja osaamista sekä Jyväskylän kansainvälistä mainetta. Päätavoitteenamme on vauhdittaa yksityisen sektorin TKI-investointeja ja löytää innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin.

Rahoitus: EU, valtio ja kaupungit rahoittavat yhdessä sopimusten toteuttamista. Ekosysteemien käynnistysvaihetta on rahoitettu vuodesta 2021 lähtien kansallisella alueellisella kehittämisrahoituksella (AKKE-rahoitus). Sopimuksen mukaiselle ekosysteemityölle suunnataan EU:n kestävän kaupunkikehittämisen rahoitusta Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelmasta (pääasiassa EAKR-rahoitusta).

Innovoivat kaupungit ja yhteisöt ovat luomassa Suomesta maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä vuoteen 2030 mennessä! Lue lisää Innokaupunkien toiminnasta.

Rahoituksen myöntäjä on Keski-Suomen liitto.

Jyväskylän kaupunki / Business Jyväskylä koordinoi ekosysteemityötä, joka on osa TEM:in Innovoivat kaupungit ja yhteisöt -ohjelmakokonaisuutta.

Business Jyväskylä on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö, jonka tehtävänä on vahvistaa elinkeinokentän verkostoja ja edistää yritysten kasvua. Olemme yrityksen ratkaisukeskeinen ja luotettava kumppani, verkostot tunteva ja rivakka kasvun mahdollistaja yritysten eri tilanteissa. Tehtävänämme on myös kotimaisten ja kansainvälisten yritysten sijoittumisten lisääminen ja toimintamallin kehittäminen sekä vetovoimaisten tekosysteemien luominen erityisesti kaupunkikehitysalustoilla.

Hyppää mukaan sisäpiiriin!

Tilaa HHubin uutiskirje, liity avainketjuumme ja kuulet ensimmäisenä hyvinvoinnin, terveyden ja liikunnan ekosysteemin uutisista ja kasvun paikoista.