Siirry suoraan sisältöön

Yhteistyötä tehdään keväällä alkavan Innovation Bridge -ohjelman alla. Ohjelma vahvistaa Jyväskylän kärkiekosysteemejä, avaa ovia ja uusia mahdollisuuksia innovaatioyhteistyölle alueiden välillä.

Ohjelman avulla järjestetään muun muassa kymmenen yrityksen delegaatioita molempiin suuntiin. Delegaatioiden tavoitteena on rakentaa siltaa erityisesti yritysten mutta myös alueiden toimijoiden kansainväliselle yhteistyölle ja ekosysteemien eri toimijoiden kohtaamiselle.

Suomen liikuntapääkaupunkina Jyväskylän huipputason liikunnan ja hyvinvoinnin osaamisella yhdistettynä vahvaan ICT- ja kyberosaamiseen on kansainvälistä vetovoimaa. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto ovat jo vuonna 2021 solmineet innovaatiosopimuksen Jyväskylän ja Athletic Clubin välillä.

Yritykset ja seurat vahvistamaan innovaatioyhteistyötä

Uusi sopimus vahvistaa jo käynnissä olevaa tutkimusyhteistyötä jalkapallon ja suorituskyvyn ympärillä. Nyt myös alueiden välinen yritysyhteistyö vahvistuu. Seuraavassa vaiheessa tavoitteena on avata ovia Jyväskylän urheiluseuratoimijoille valmennusosaamisen vahvistamiseen ja pelaajavaihtoon liittyen.

Innovation Bridge -yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Beazin pääjohtaja Olatz Goitia. Beaz on julkinen yhtiö, joka edistää elinkeinotoimintaa osana Biskajan aluehallintoa. Beaz ja Business Jyväskylä käynnistävät yhteistyön keväällä 2023.

Linkki Beazin tiedotteeseen espanjaksi

Lisätiedot
Projektipäällikkö Nina Rautiainen, Business Jyväskylä 
p. 0504137028, nina.rautiainen@jyvaskyla.fi