Siirry suoraan sisältöön
International Venture Academy HHub

International Venture Academy 2023

International Venture Academy on terveysteknologian, tekoälyn ja kyberturvallisuuden aloilla toimiville startup- ja scaleup-yrityksille suunnattu sijoittajaohjelma, jonka aikana yritykset kehittävät rahoitusvalmiuttaan eurooppalaisten kokeneiden enkelisijoittajien kanssa. Ohjelmaan haetaan yrityksiä, jotka etsivät 200 000 € - 1 000 000 € sijoitusta tai suunnittelevat kansainvälisille markkinoille laajentumista.
 
Ohjelman aikana yritykset saavat henkilökohtaista sparrausta ja ohjausta oman kasvusuunnitelman terävöittämiseen, palvelu- ja/tai tuotetarjooman kehittämiseen sekä verkostoja kansainvälisille markkinoille.
 IVA partners logo home page

Haku vuoden 2023 ohjelmaan on auki!

Haku on auki 24.3.-27.4.2023.
 
Osallistuvilla yrityksillä tulee olla valmis tuote tai palvelu, selkeä visio ja näyttöä markkinapotentiaalista ja referenssiasiakkaita. Ohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kasvun skaalaamiseen kokeneiden EBANin verkostoon kuuluvien eurooppalaisten enkelisijoittajien avulla. 
 
Ohjelmaan sisältyy: 
  • Kaksi ohjelmaan valmistavaa one-on-one-sparrausta toukokuun lopulla
  • Neljän päivän IVA Bootcamp -valmennus Jyväskylän Yritystehtaalla kesäkuussa 6.6.-9.6.2023
  • International Venture Academy Pitching -finaalin laajemmalle sijoittajajoukolle pe 9.6. Jyväskylän Yritystehtaalla
  • Verkostoitumista Jyväskylän ekosysteemitoimijoiden kanssa. Ohjelmaan osallistuville järjestetään myös muuta rentoa ohjeisohjelmaa.

IVA path 2023-1

Bootcampin aikana yritykset työstävät sinisen meren strategioitaan, go-to-market-suunnitelmiaan, VSEM-kehikkoaan (visio, strategia, toteutus ja mittaus), hiovat hissipuheensa kuntoon ja saavat sparrausta rahoitukseen. IVA:n sijoittajatuomaristo valitsee 2 voittajaa finaalista, jotka saavat pääsylipun pitchaamaan kymmenille kv-sijoittajille Jyväskylä Business Rally  Investor Dayssä 3. elokuuta 2023!

Jo neljättä kertaa järjestettävään International Venture Academy -ohjelmaan valitaan noin 10-12 yritystä. Ohjelmaan valitut firman julkistetaan toukokuun alussa.

Osallistuvalta yritykseltä vaaditaan ajallista sitoutumista ohjelmaan. Ohjelma on maksuton. Majoitus, lounas ja matkakulut jäävät osallistujan maksettavaksi.

”Ohjelma auttoi meitä erityisesti liiketoimintamallin selkiyttämisessä. Ymmärsimme paremmin hyvien referenssien arvon ja saimme uutta luottamusta sijoittajakeskusteluun: hyvän tarinan merkitys, mitkä teemat ovat tärkeitä sijoittajille ja kuinka uskottavia liiketoiminnan numeroita tuotetaan."

Nursie-Timo-Airaksinen 2023
 Timo Airaksinen, kehitysjohtaja
Nursie Health, IVA Alumni 2021
”International Venture Academyn järjestäjillä on huikeat henkilökohtaiset bisnestaidot ja ennen kaikkea runsaasti verkostoja potentiaalisiin kumppanuuksiin. Olemme saaneet heidän kautta konkreettisia esittelyjä maailmalle."
 
Secapp-Kari-Aho (2)
 Kari Aho, toimitusjohtaja
Secapp, IVA Alumni 2020

Vuoden 2022 ohjelman Net Promoter Score oli 100

"Todella hieno kokemus. Opin neljässä päivässä enemmän kuin viimeisen neljän kuukauden aikana."

International Venture Academyyn on osallistunut jo yli 30 kasvuhakuista startup-yritystä. Vuoden 2022 ohjelmaan osallistuneiden yritysten suositteluhalukkuus NPS (Net Promoter Score) oli 100.

Aiemmat osallistujat kertoivat saaneensa arvokasta ulkopuolista näkemystä kasvun tueksi eri ohjelmaan sisältyvillä osa-alueilla.

bjkl-2022-hires-0224
Webinaari

International Venture Academy -webinaari 2022


Mikä on International Venture Academy ja miksi ohjelmaan kannattaa hakea? Viime vuoden webinaarin tallenteelta voit tutustua ohjelmaan ja kuulet alumniyrityksen Nursie Healthin kasvutarinan. 

Killer Pitch

Kuinka rakentaa voittava hissipuhe?


IVA-valmentaja Audra Shallal antaa videolla vinkit voittavan hissipuheen rakentamiseen.

Audra Shallal

Katso IVA-valmentaja Audran haastattelu

IVA-valmentajat ja tuomaristo 2023

2
Jean-Louis Brelet,
päävalmentaja, Sophia Business Angles

 

4-1
Audra Shallal
valmentaja, BOSS Consulting 

Marcel-profile-international-venture-academy-1
Marcel Dridje
valmentaja, EBAN Board Member 

 

Alain Pujol
Alain Pujol
Angels Sante, IVA-sparraaja

 

Michael OConnor-profile-international-venture-academy
Michael O'Connor,
CEO of CorkBic, IVA-sparraaja

Annukka Mickelsson Fiban
Annukka Mickelsson,
FiBANin toimitusjohtaja, tuomariston jäsen

 

Jussi Muurikainen
Jussi Muurikainen,
Liquido.vc, tuomariston jäsen

Ohjelman toteuttajat

Ohjelmaan liittyvät uutiset