Siirry suoraan sisältöön

Viveca Invest Ky on ostanut Hippoksella sijaitsevan Viveca-rakennuksen Technopolikselta. Viveca-Investin takana ovat Hippos2020 -hankkeesta tutut keskisuomalaiset kiinteistösijoittajat Jukka Seppänen, Esa Polas, Kullervo Harvia ja Heimo Viinanen. Kauppahinta ei ole julkinen.

Vivecassa on lähes 7 000 neliötä nykyaikaista toimistotilaa. Jyväskylän yliopisto ja Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES jatkavat Vivecassa vuokralaisina. Rakennuksen tiloista noin puolet on vapaana tällä hetkellä.

– Vivecan ostaminen palvelee Hippos2020 -hankkeen kokonaisuutta, koska rakennus sijaitsee keskellä Hipposta ja jää nykyrakennuksista ainoana pystyyn keskelle uutta liikunta- ja hyvinvointikeskittymää. Vapaasta toimitilasta on nyt hyötyä, sillä Hippos2020-kokonaisuudesta kiinnostuneet yritykset tai muut organisaatiot voivat sijoittua alueelle vaikka välittömästi. Viveca voi olla toimijoille pysyvä tila tai väliaikainen tila Hippos2020-rakennusvaiheen aikana odotettaessa muiden tilojen valmistumista, sanoo Jukka Seppänen Viveca Invest Oy:stä.

– Ja jos Hippos2020-hanke ei jostain syystä toteutuisi, luotamme Vivecan vetovoimaan toimistotilana siinäkin vaihtoehdossa, Seppänen jatkaa.

Viveca Invest Ky:n omistajat vaikuttavat vahvasti Jyväskylän Hippoksen Ystävät Oy:ssä, joka on sijoittanut hankevaiheessa Hippos2020:n suunnitteluun ja kehitykseen noin 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiö omistaa enemmistön Jyväskylän Hippoksen Kehitys Oy:stä. Jyväskylän kaupunki omistaa kehitysyhtiöstä kolmanneksen.

Hippos2020-hankkeen lopullinen kohtalo ratkeaa lähikuukausina. Neljä pääinvestoriehdokasta on jättänyt tarjouksen määräaikaan 13.9.2017 mennessä. Jyväskylän kaupunki valitsee 1-2 tarjousta jatkoneuvotteluun. Lopullisesti pääsijoittaja-asian ratkaisee Jyväskylän kaupunginvaltuusto. Tavoitteena on saada ratkaisu asiaan vielä tämän vuoden puolella.