Siirry suoraan sisältöön

Käänne terveellisempään arkeen voi löytyä liikuntaan, urheiluun, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvästä datasta ja sen tutkimus- ja liiketoimintapotentiaalista. Jyväskylä, Lahti ja Kuopio ovat perustaneet Sport Suomi -verkoston, jossa vahvistetaan niin datan kuin siitä tuotettavan tiedon hyödyntämistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

- Sport Suomen kaupunkeja yhdistää palava halu viedä suomalaista osaamista maailmalle. Tarkoitus on avata markkinoita kotimaisille yrityksille, jotta ne pääsevät demonstroimaan omia palveluitaan. Me avaamme ikkunoita ja luomme luottamuksellisia yhteyksiä maailmalle, kertoo projektipäällikkö Nina Rautiainen Business Jyväskylästä.

Kuopion kaupungin liikuntapaikkojen suunnittelija Ilja Venäläisen mukaan liikuntadatan hyödyntämiseen liittyy tiettyjä ongelmakohtia, jotka vaativat ratkaisuja.

– On löydettävä keino hyödyntää yritysten keräämää tietoa julkisella sektorilla tietoturvallisesti. Laadimme selkeät säännöt ja pelikirjan datan käytölle innovaatiotoiminnassa.

Miten Sport Suomi eroaa esimerkiksi Team Finlandin ja Business Finlandin kansainvälistymistyöstä?

– Juuri kaupunkikytköksen takia. Kaupungit pystyvät antamaan ponnistuspohjaa ja auttamaan yrityksiä kotimaassa, Nina Rautiainen kertoo.

Kansainvälinen menestys vaatii Rautiaisen mukaan sitä, että maailmalle on lähdettävä.

– Kansainvälistyminen ei tapahdu vain kotimaasta ja omasta toimistosta käsin. Kasvu vaatii rohkeutta ja taloudellista riskinottoa. Ja myös verkostopääomaa.

 

 

Sport Suomi-vetovastuuhanke

Toteutusaika: 1.4.2023 - 31.12.2024
Kokonaiskustannukset: 435 780 €
EAKR- ja valtion tuen osuus: 326 836 €

Pirkanmaan liitto tekee virallisen rahoituspäätöksen hankkeelle syyskuun 2023 aikana.

Innokaupungit saivat vuonna 2022 kaksi miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahaston varoja ylialueellisiin vetovastuuteemoihin. Innokaupungit toteuttavat EU:n kestävää kaupunkikehittämistä Suomessa.

Sport Suomi on yksi Innokaupunkien kuudesta vetovastuuteemasta. Temaattinen yhteistyö tuo kaupunkien voimavaroja yhteen ja edistää hyvien käytäntöjen leviämistä ja kansainvälistä yhteistyötä ja investointeja. Innokaupungit tukevat innovaatioita, soveltavaa tutkimusta ja kokeiluita. Innokaupungit ovat olemassa luodakseen ihmisille, yrityksille ja muille organisaatioille mahdollisuuksia kehittyä ja kehittää, tulla yhteen ja ideoida.

Yhteystiedot

Alisa Heikkinen,
projektipäällikkö, Sport Suomi -verkosto
Jyväskylän kaupunki
+358406753066
alisa.heikkinen@jyvaskyla.fi

Juha-Matti Haapsaari,
projektipäällikkö, Sport Suomi -verkosto
Lahden kaupunki
+35844 4826904
juhamatti.haapsaari@lahti.fi

Ilja Venäläinen,
liikuntapalvelusuunnittelija, Kuopion kaupunki
+358447182500
ilja.venalainen@kuopio.fi

Sport Suomi_hankelogot