Siirry suoraan sisältöön

Elisa ja CGI liittyvät mukaan kehittämään Hippoksen digitaalista ja dataperustaista innovaatioekosysteemiä tulevalle Hippos2020-keskukselle. Tavoitteena on kehittää pohjoismaisesti houkutteleva urbaani hyvinvoinnin, liikunnan-, ja urheilun keskus. Juuri allekirjoitetulla aiesopimuksella on sovittu ensimmäisen vaiheen yhteistyömallin kehittämisestä.

Hippokselle kehitetään teknologisia, tutkimuksellisia ja liiketoiminnallisia ratkaisuja. Käyttäjälähtöisyyteen ja kognitiiviseen oppimiseen perustuvaa arkkitehtuuria lähdetään nyt määrittelemään yhteistyökumppaneiden toimesta. Avoimeen ekosysteemiin voi tulevaisuudessa liittyä mukaan myös uusia toimijoita ja osapuolia. Tavoitteena on ekosysteemin kasvattaminen vuoden 2019 aikana sellaisilla toimijoilla, jotka täydentävät Hippoksen innovaatioiden ja liiketoiminnan vauhdittamista.

– Elisa on toiminut Jyväskylän alueen tietoliikenteen, kyberturvan ja infrastruktuurin kehittäjänä jo vuosia. Hippos2020-keskus on luonnollinen osa alueen toiminnan kehittämistä 2020 -luvulle ja Elisa haluaa olla osana tätä ekosysteemiä. Hankkeessa on mahdollista innovoida ja toteuttaa uusia palvelumalleja ja konsepteja Hippos2020-keskuksen asiakkaiden iloksi ja hyödyksi. Näemme yhteistyömallin kehittämisen oivallisena esimerkkinä uudesta markkina-ajattelusta ja siitä, miten hankkeen visio on toteutettavissa yhdessä eri osapuolten kesken. Elisalla on kyky tuottaa maailmanluokan osaaminen osaksi tätä ekosysteemiä, sanoo Elisan Yritysasiakkaiden aluemyynnistä vastaava myyntijohtaja Mika Railosalo.

– CGI uskoo vahvasti tulevaisuuden rakentuvan ekosysteemimalliin ja alustatalouteen. Meille on tärkeätä, että saamme olla mukana tällaisissa innovaatio- ja kehityshankkeissa, joiden kautta uskomme rikastavamme omaa osaamistamme ja tarjontaamme samalla kun pääsemme rakentamaan ainutlaatuista uutta ekosysteemiä. Samalla vahvistamme paikallista läsnäoloamme Jyväskylässä. Globaalina toimijana voimme tarjota osaamista ympäri maailmaa sekä myös paikallisille kumppaneille vientikanavan, sanoo CGI:n kuntaliiketoiminnasta vastaava johtaja Matti Häkkinen.

Jyväskylässä on vahvuuksia ja mahdollisuuksia kansainvälisesti kiinnostavan alustan rakentamiseksi. Digitaalisen alustan kehittäminen on ensimmäinen askel ja tarjoaa tulevaisuudessa mielenkiintoisia mahdollisuuksia myös muille yrityksille. Ekosysteemityötä ohjaa Hippoksen tutkimus ja innovaatiostrategia.

– Odotamme innolla yhteistyötä johtavien teknologia-alan yritysten kanssa. Tämä on Hippos2020-hankkeelle ainutlaatuinen mahdollisuus luoda uusia innovaatioita ja kaupallistaa niitä terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja liikunnan liiketoiminta-alueilla, sanoo Hippos2020 Innovaatioista ja kasvuliiketoiminnasta vastaava projektipäällikkö Nina Rautiainen.

Hippos2020-ekosysteemissä ovat jo mukana Lehto Group, Fennia Varainhoito, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän kaupunki.

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Mika Railosalo, Myyntijohtaja, Yritysasiakkaat, Aluemyynti, p. 0500 706 294, mika.railosalo(at)elisa.fi

CGI Suomi Oy, Matti Häkkinen, Vice President, Welfare & Government, p. 040 734 14 17, matti.hakkinen(at)cgi.com

Jyväskylän kaupunki, Nina Rautiainen, Hippos2020-projektipäällikkö, p. 050 413 7028, nina.rautiainen(at)jkl.fi


Hippos2020-hanke muodostuu urheilun ja liikunnan, terveydenedistämisen ja hyvinvoinnin keskuksen rakentamisesta, uudenlaisen liiketoiminta-alustan sekä osaamisekosysteemin luomisesta. Hankkeen rakentaminen ajoittunee vuosille 2019-2022. Hippos2020-hankkeen tavoitteena on olla kansainvälisesti ainutlaatuinen keskittymä, joka yhdistää liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja tutkimuksen sekä näiden alojen teknologisen tuotekehityksen tiiviiksi kokonaisuudeksi. Hippos2020 palvelee liikunnan, urheilun ja vapaa-ajan käyttäjiä sekä lisäksi tarjoaa korkealaatuiset puitteet liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimukselle. Hippos toteuttaa vahvasti Jyväskylän kaupungin strategiaa, hyvinvoivat ja osallistuvat asukkaat sekä liikuntapääkaupunki -teemoja.